Ahad, 10 Mac 2013

wahhh begitu lama tingalkan blog..banyak citer yg x diupdatekan....semuanya gara2 malas...

Selasa, 1 Februari 2011

Khamis, 27 Januari 2011

Pic and Pic

muahhhhh

Bila Anak2 Semakin Membesar....





Sekejap jerr dah nak masuk bulan februari 2011....semakin hari semakin pantas masa berlalu...sedar tak sedar anak semakin membesar....kejap jerrr...aduhhai masa....nie pic budak nie...

Ahad, 10 Oktober 2010

Semangat Baru.....

( ini budak manyak molot sekarang)

Aduyaiii lama tak berblog...cerita perkembangan budak 2 orang nie banyak sangat.. tapi dek kerana malas abiss semua tak ber Up To Date..hihihihihihi....Nur Arisha Dania dah pun mencecah 1 tahun 4 bulan wahhhh kejap jerr terasa baby ini budak....sket lagi dah tak jadi baby dah.....sekarang nie kalo cium masih shedappp lagi ..sket2 lagi dah macham..hahahahahaha..si abang ok laa dah bole harap untuk tengokkan si adik..kadang2 tu geram gak....haishhhhh.....sekarang nie perkembangan icha dah nak belajo bercakap..bole laa....standard arr budak beso tu kalo nak belajo ckp..peyatt..hihhi



Bijik Butir Perkataan yg dah improve



1. Kakak akan ditranslatekan menjadi tatak

2. makan - mamam

3. Air - Ayir

4. Abang - Abam

5. Ayah - Ayah

6. Jatuh - Toh

7. Jom - Tom ( Tom-Tom Bak Ker, Tom Cruise Ker @ Tom and Jerry ker ntah ler huahuahuahua

8. Nak - Nak

sekarang nie dah banyak cakap..walopun tak tahu bijik butir tetapi ibu adalah pendengar setia adik icha bila membebel..hahahahaha.....






Khamis, 11 Mac 2010

Bila Adik Demam


Cian budak kecik nie..demam..selsema..batuk..asyik tuko ubat jee laa tiap kali pegi klinik..sudahnye ayah budak ajak pegi KPJ Kajang je..jumpa dokto asmuni...balik trus bagi ubat...petang adik dah kembali ceria semula...adik2 serasi ngan ubat KPJ jugak.....




petang tu dah kembali normal ..dah boley gelak..senyum2 simpul..alhamdulillah...lega ibu sebab demam malam je...cian anak ibu nie...


Isnin, 1 Mac 2010

Arisha Oh Arisha


budak suka sengih bila kita panggil nama dia


Perkembangan terkini Nur Arisha Dania, dah pun masuk 8 bulan++, dah pandai duduk dengan sendiri dengan jayanye, dah pandai babai orang, dah pandai cakap mamam, nanak, berdiri dengan sendiri, tapi gigi belom tumbuh2 lg, bila la adik nak tumbuh gigi nie dik...haa bila geram kat orang dia mesti gigit dengan gusi dia tu kat kita...hahahaha...suka kacau abang long dia bila buat keje skolah hahahaha...kalau pergi ke dapor habis semua yang berada seangkatan dengannye dikeluarkan hehehehe.....menysusu kadang2 nak kadang2 tak nak....timbang kat klinik belom pun mencecah 7 kilo..adusss nie kalau gie klinik gov nie sure ibu kena sembor ngan nurse2 kat situ....makan bubur nasi laju jee....tak pee la dik janji adik membesar dengan sihat dan kuat yee dik..AMIN..






Arisha

Photo Albums at WiddlyTinks.com